BALIKÇILARA YENİ YEM ÖNERİSİ: CHUFA YUMRUSU
10 Temmuz 2020

BALIKÇILARA YENİ YEM ÖNERİSİ: CHUFA YUMRUSU

Tigernut çok yönlülüğü, insan beslenme işlevinin yanı sıra, balıkçıların gözdesi olan popüler bir balık yemi olduğu gerçeğinin altını gerekir. Tigernut unu,  balık yemleri yapmak için kullanılır. En çok ıslatılıp, pişirildikten sonra olta kancaya sıkıca oturtularak hazırlanır.

Bu yumrunun balık avındaki ana avantajı, sertliği nedeniyle küçük balıkların saldırısına direnmesidir. Balık yemi olarak hazırlanmasında farklı alternatifler vardır. Bunlardan biri yumrunun şekerli suda bekletilmesi ya da şekere bulanarak bekletilmesidir. Daha sonra yumrulardaki kırışıklıklar geçene kadar haşlanmasıdır.  Birçok balıkçı ise, Tigernut yumrularını, jöle benzeri bir tabaka oluşana kadar birkaç gün boyunca pişirme suyuna batırarak bekletir. Bu, balıkların, özellikle sazan ve çim sazanlarının dayanamayacağı aromatik durumdur.

Tigernut özü ayrıca balıkçılıkta popüler bir iştah açıcı üründür. Yumru yüzeyinin tadı daha iyi hale getirmek için kullanılabilen bir şuruptur.Zengin ve değerli içerikleri nedeniyle, Tigernuts balıklar için iyi bir yemdir. Özetle, içerikleri nedeniyle, Tigernuts balıklar için de ideal bir enerji kaynağıdır ve beslenme ve hayati ihtiyaçlarını karşılamaya katkıda bulunur. Tigernuts, diğer birçok yemden farklı olarak yapay katkı maddeleri içermeyen doğal bir besin kaynağıdır.Badem unu balık çiftliklerinde beslenme için ideal bir üründür. Baklagil ve tahıl unu ile birlikte bitkisel protein içeren bir yan ürün olarak sınıflandırılır. Yüksek bir fosfor ve potasyum içeriğine sahiptir ve aynı zamanda su ürünleri yetiştiriciliğinde bir yem katkı maddesi olarak, örneğin bir bağlayıcı ajan, lezzet arttırıcı veya ilave çoklu doymamış yağ asitleri ve lif olarak kullanılabilir.

Esas olarak sazan için yem olarak kullanılır, ancak diğer türler için de giderek daha fazla kullanılmaktadır. Yüksek enerji ve besin içeriği nedeniyle, tüm büyüme aşamalarında uygun bir üründür.

http://tigernutsinfo.eu/production-and-processing/

İletişim

Balcalı Mah. Çukurova Üniv. Balcalı Kampüsü Blv. Teknokent A No:19 /B1 SARIÇAM/ ADANA

0532 134 52 57

info@fifarmtr.com fifarmtr@gmail.com

whatsapp