Tigernut Sütünün İnanılmaz Sağlık ve Beslenme Faydaları
10 Temmuz 2020

Tigernut Sütünün İnanılmaz Sağlık ve Beslenme Faydaları
  1. Erektil sorunların tedavisinin desteklenmesinde: Hem erkeklerde hem de kadınlarda doğurganlık için E vitamini gereklidir. Erektildisfonksiyonun tedavisinde, bu iddiayı destekleyen herhangi bir tıbbi kanıt bulunmamasına rağmen, bu yiyeceğin en önemli sağlık yararı olarak kabul edilir.Çalışmalar, erkek cinsiyet hormonu olan testosteronun tigernut uygulamasından sonra önemli ölçüde arttığını göstermiştir. Bu, yiyeceklerde bulunan yüksek quercetin, E vitamini ve çinko içeriğinin bir sonucudur. Artan testosteron seviyesi erkeklerde cinsel dürtü ve gücü arttırır. E vitamini ayrıca sperm sayısını, sperm hareketliliğini ve sperm kalitesini artırmaya yardımcı olur.
  2. Kadınlarda, tigernutekstraktlarının kadınlarda bulunan üreme hormonu olan östrojen üretimini arttırdığı bulunmuştur. Bu hormon, kadın cinsiyet özelliklerinin geliştirilmesinden ve düzenlenmesinden sorumludur.  Nijerya, Gana, İspanya ve Çin'in yerlileri, bu besleyici yiyecek içkisini yıllardır erektildisfonksiyon ve adet problemlerini tedavi etmek için hafifletici olarak kullanmaktadır.
  3. Sindirim bozukluklarının tedavisine katkı sağlar:Tigernut yumrularını bilen çoğu doktor, içinde bulunan katalaz, lipaz ve amilaz gibi sindirim enzimleri nedeniyle hazımsızlık, şişkinlik, ishal ve kabızlıktan muzdarip hastalar için tigernut önerir. Bu enzimler bağırsaktaki yiyecekleri parçalamaya ve gazı tahliye etmeye yardımcı olur. Sağlıklı bağırsak hareketini, yiyeceklerin bağırsak yoluna kolay geçişini ve sindirim sistemi kanserlerini önlemeye yardımcı olan yüksek miktarda çözünmeyen lif içerirler. Tigernuts'un kolon kanseri riskini azalttığı bulunmuştur.
  4. Diyabetin kontrolüne yardımcı olur:Tigernut, yüksek glisemik indeksli (nişastalı)  gıdaların  alımını  azaltmaya yardımcı olan çok miktarda çözünmez lif içerdiğinden, yüksek kan şekeri seviyesinden muzdaripinsanlar için özel bir besindir. Ayrıca, karbonhidrat bakımından zengin bir yemekten sonra bağırsakta emilen şeker miktarını azaltmaya yardımcı olan bileşikler içerirler.
  5. Çözünmeyen Elyaf açısından Zengin :Tigernuts, etkileyici bir miktar olan yaklaşık% 33 lif içerir. Araştırmalar, 100g tigernut ununun, elma, hurma, armut, pirinç ve yulaf gibi diğer doğal lif kaynaklarına kıyasla çok daha yüksek olan yaklaşık 60g diyet lifi içerdiğini göstermektedir. Çözünmeyen lif, diyabetik hastaların sağlıklı kalmasına yardımcı olur, düşük karbonhidrat ve keto diyeti olarak kabul edilir.
  6. Zengin E ve C Vitamini Kaynağı :İyi antioksidanlar olan E vitamini ve C vitamini, vücuttaki serbest radikallerin neden olduğu hasarlara karşı korumaya yardımcı olur. Araştırmalar, önerilen C vitamini alımının kötü LDL kolesterolü düşürmeye ve bağışıklık sistemini artırmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Tigernut sütüyle yapılan yoğurtlar normalde bu besinlerin bolluğu nedeniyle tercih edilir.
  7. Magnezyumun Doğal Kaynağı:Magnezyum, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağladığı için bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sinir sistemi, kas fonksiyonu, yüksek tansiyon ve güçlü kemikler için değerlidir. Tigernuts ayrıca yüksek tansiyon ve kalp atımını kontrol etmeye yardımcı olan potasyum içerir.
  8. Arginince Çok Zengin:Arginin, normal kan akışını sağlamak için kan damarlarının genişliğini koruyan bir amino asit türüdür. Göğüs ağrısı, erektildisfonksiyon, kalp yetmezliği, arter hastalığı, kas krampları ve baş ağrılarının tedavisinde oldukça değerlidir.Düşük karbonhidrat ve Keto diyetlerine uygundur
  9. % 100 Glutensiz : Özellikleçölyak hastalarının güvenle tüketebileceği bir besindir.(https://www.fruitylife.net/2019/02/benefits-of-tiger-nuts.html)

İletişim

Balcalı Mah. Çukurova Üniv. Balcalı Kampüsü Blv. Teknokent A No:19 /B1 SARIÇAM/ ADANA

0532 134 52 57

info@fifarmtr.com fifarmtr@gmail.com

whatsapp